TOMARZA
ESNAF ve SANATKARLAR ODASI

Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » AHİLİK HAFTASI KUTLAMALARI İLÇEMİZDE YAPILDI

AHİLİK HAFTASI KUTLAMALARI İLÇEMİZDE YAPILDI

Fotoğraf AHİLİK HAFTASI KUTLAMALARI İLÇEMİZDE YAPILDI

Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Tomarza Esnaf ve Sanatkarlar Odası tarafından organize edilen programa Tomarza Kaymakamı Engin Uysal, Tomarza Belediye Başkanı Fahrettin Işık, Daire Amirleri, Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Övüç, TESKOMB Genel Başkan Vekili Mustafa Alan, Kayseri İl Ticaret Müdürü Alaattin Fırat, Kayseri Elektrik ve Elektronik Oda Başkanı Mehmet Alan, Tomarza Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yaşar Polat, Tomarza Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatif Başkanı Cengiz Köse, Bünyan Oda Başkanı Mehmet Özay, Develi Oda Başkanı Mehmet Somuncu, Develi Şoförler Odası Başkanı İbrahim Sarıkaya, Kayseri Minibüsçüler Oda Başkanı Yavuz Ay, siyasi parti temsilcileri ve Tomarzalılar katıldı. 26 Mayıs Perşembe Günü Saat 11:00’da Tomarza İlçesi Cumhuriyet Parkında Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Programa ev sahipliği yapan Tomarza Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yaşar Polat açılış konuşmasını yaparak Ahilik bin yıllık geçmişi olan bir esnaf teşkilatlanma modelidir. Bu modelin temelinde birbirini sevme, sayma, yardım etme, fakiri yoksulu gözetme ve iş hayatında ahlakı kuralları esas alma vardır. Ahilik birlikte büyük hedeflere yürümek ilkesini taşır. Ahiler görevlerini yapabilme amaçlarına ulaşmak için mükemmel olmaları gerekmektedir." dedi. Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Ahmet Övüç ise konuşmasında " Bir toplumun en değerli varlıklarından birisi yaşatılan kültür değerleridir. Zengin bir kültüre sahip olan Türk milleti bu değerlerini bozulmadan gelecek nesillere aktarabilmiş ender milletlerden birisi olmuştur. Türk sosyal ve ekonomik hayatının gelişmesinde önemli bir yeri olan Ahilik teşkilatı halkımız tarafından günümüze kadar yaşatılmış bir geleneğimizdir. Bizi biz yapan bu geleneği çağımızın şartlarına uygun hale getirerek yaşatmak bizlere düşen en önemli görevlerden biridir" dedi. Tomarza Belediye Başkanı Fahrettin Işık ise konuşmasında: " Ahilik kutlama ve Şed kuşatma törenini bu yıl Tomarzamız da yapılmasına karar veren ve emeği geçen başta; Ticaret İl Müdürümüze, Kayseri ve Tomarza Esnaf Odaları başkanlarımıza sonsuz teşekkür ediyorum. Ahlak ve kalitenin buluştuğu, esnaf teşkilatlanma modelinin adı olan ahiliği, ilçe esnafları olarak önemsiyoruz, önemsemeliyiz. Çünkü bin yıllık geçmişi olan bir esnaf teşkilatlanma modelinin temelinde birbirini sevme, sayma, yardım etme, fakiri ve yoksulu gözetme ve iş hayatında ahlaki kuralları esas almak vardır. İşletmelerimizin %90‘dan fazlasının küçük ve orta boy ölçeğinde olduğu düşünülürse ahiliğin önemini daha iyi kavramalıyız. Ülkemizin gelişmiş ülkeler seviyesine çıkarılması için ahilik geleneklerini mutlaka yaşamalıyız ve yaşatmalıyız" dedi. Tomarza Ahilik Haftası Kutlamasında konuşan Tomarza Kaymakamı Engin Uysal ise konuşmasında " Ülkemizde 27 yıldır kutlanan, temelleri 13.yy ` da Ahi Devran tarafından atılan Ahilik bir yaşam felsefesidir. Felsefenin özünde birlik paylaşma, kardeşlik vardır. Ne kadar güzel ki ecdadımız 13.yy` da bugünün ihtiyaçlarına cevap verecek bir yaşam felsefesi hayata geçirmiş ve bu yaşayarak günümüze kadar gelmiştir. Bu felsefe sadece ticaret hayatını düzenleyen, esnafların ticari hayatını belirleyen bir yaşam felsefesi değildir. Aile içinden sokağa kadar toplumun tamamını düzenleyen bir yaşam felsefesidir."dedi. Konuşmaların ardından Tomarza`da Yılın Esnafı olarak seçilen Sair Işık seçildi. Işık’ın sağlık sorunları ile program katılamaması nedeni ile plaketi bizzat Işık’ın evine ziyaret edilerek verildi. Ahilikte kalfalıktan ustalığa geçişi sembolize eden Şed Kuşatma töreni Ayşe Baldöktü Mesleki Eğitim Merkezi tarafından canlandırıldı. Şet kuşatma töreninin ardından Ahilik pilavı katılımcılara ikram edildi.

10:51, 03.06.2016

Bu site Lifos iKobi hazır web sitesi sihirbazı kullanmaktadır.

Lifos Yazılım